Decàleg de bones pràctiques
a l’empresa

Recomanacions, consells i reflexions per a les empreses que tenen per objectiu conscienciar els empresaris sobre la necessitat que no excloguin el català en el seu dia a dia.

1. Els consumidors de llengua catalana de Catalunya, País Valencià, Illes Balears o altres territoris del nostre àmbit lingüístic tenen els mateixos drets que els de llengua danesa a Dinamarca, i se’ls els hauria de reconèixer. Fes-te entendre’t amb els teus clients: parla’ls en català!

2. Les pors i els prejudicis personals a l’hora de fer servir el català no han de pesar més que l’interès comercial o el que dicta la llei. Sigues un empresari responsable: no cedeixis a les inèrcies contràries i utilitza el català.

3. Cal fer servir el català com a part inherent de la responsabilitat social de l’empresa al marge dels sentiments identitaris que pot tenir cadascú. El català és un segell de qualitat. La primera atenció, fes-la en català.

4. Un producte o servei en català també pot ser molt ben rebut per altres consumidors que habitualment no el parlen. El català no exclou cap altra llengua, i la inclusió del català no expulsa cap client.

5. Realment és més car, haver d’incorporar el català? No, és un valor afegit. Incorporant el català a l’empresa, hi guanyes més que no hi perds. I el cost econòmic és similar al de qualsevol altre llengua. Prova-ho!

6. La normativa vigent pel que fa al català i els drets lingüístics del consumidor han de ser de compliment rigorós per part de l’empresa, i els darrers anys cada cop es va legislant més l’àmbit lingüístic en el món de l’empresa i del comerç. Oi que no incompliries la legislació laboral o ambiental? El català és de llei.

7. L’ús del català afavoreix el petit comerç i els productes de proximitat, cada dia més demanats i més puixants.

8. El català és una de les llengües més usades a Internet, però, malgrat els avenços, encara són insuficients les empreses que hi tenen la pàgina web o hi configuren els ordinadors. El català té molt de potencial en les noves tecnologies. No hi renunciïs.

9. No només a Barcelona: també a València, a Palma, a Andorra la Vella, a Perpinyà… El català no són només quatre províncies: usa’l arreu del domini lingüístic.

10. El català o valencià és la llengua pròpia de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i de tot l’àmbit lingüístic. És lògic que en el món de l’empresa l’utilitzis amb normalitat.

 

Més informació al web de la Fundació Vincle o de la Plataforma per la Llengua.

 

Materials relacionats: